geschiedenis

Wil je ruilen, klik dan HIER om ons huidige bod te zien.

DOE JOUW BOD VIA ruilen@rodepaperclip.nl

 

Start Ruil aanbod! geschiedenis regels voor het ruilen mijnrodepaperclip nieuwsbrief powerquotes T-Shirt links

 

 

 

 

 

 

 

 


Zondag 19 december .

We hebben het bod van Jeanette geruild met een bod van Reina Oversteegen. Kijk voor het bod van Reina onder Ruilaanbod.

Reina heeft een werkplek in het kunstfort bij Vijfhuizen. Een prachtige locatie voor kunstenaars. De foto is in haar atelier genomen.

Voor meer informatie over het kunstfort; Kijk op http://www.kunstfort.nl/

Voor meer informatie over Reina, kijk onder Ruilaanbod.

 


Maandag 24 Mei

Vandaag hebben we ons vijfde bod, het levensportret, geruild met het aanbod van Jeanette. In de namiddag gingen wij op weg naar Lelystad. Eerst de afslag gemist waardoor we iets te laat kwamen. Daarna zeer hartelijk ontvangen door Jeanette in haar prachtige huis aan de rand van Lelystad. Een droomhuis op een droomplek. Jeanette schonk thee in met een lekker koekje en er ontstond een gesprek over het leven en hoe om te gaan met de wetenschap dat er een einde is aan het leven. Jeanette heeft haar eigen visie en ideeŽn ontwikkeld hierover en dat geeft haar gezag op dat gebied. Na het gesprekje weer de rituele overdracht van ons bod en haar bieding daarop. Wij gaven haar symbolisch het levensportret wat  Annemiek met haar gaat doen en wij kregen van haar een eigengemaakt schilderij wat haar bod vertegenwoordigd. Jeanette, bedankt voor je ruil. We hopen dat er snel iemand gebruik mag maken van het aanbod van Jeanette. Voor meer uitleg over haar bod kijk onder ruilen.

                             


Biedingen op ons vijfde bod.

Dorine Lintello biedt een schilderij (grootste afmeting 1.73 cm bij 53 cm) in opdracht en overleg met kunstenares dat past je eigen interieur (kleur) en persoonlijkheid!

Mensen die geinteresseerd zijn of een een indruk willen krijgen wat zij schildert kunnen kijken op

http://www.dorinelintelo.com

Hieronder enkele voorbeelden van schilderijen van Dorine.

                                

                                       

Zonder jou ben ik eenzaam

toch leef ik mijn leven met je samen.

 

Jeannette Plantenga biedt een door u zelf vormgegeven persoonlijk afscheid aan.

De wensen rondom een levenseinde vorm geven door middel van gesprekken.

klik op het plaatje voor meer informatie.


 

Zaterdag 23 mei

Op zaterdag 23 mei is Mireille wederom geintervieuwd door radio Haarlem 105.


Zaterdag 8 Maart

Op zaterdag 8 maart hebben we ons vierde bod (een weekend of midweek in een luxe appartement in Bergen) geruild met het bod van Annemiek Engelen. Haar bod is om een geschreven levensportret te maken van iemand. Een zeer bij zonder en persoonlijk bod. Annemiek gaat er veel tijd in steken om een mooi levensportret te maken. Annemiek  specialiseert zich in het schrijven van levensportretten.

Wij zijn met de auto naar Amsterdam gegaan en na enig oponthoud door de parkeermeters kwamen we bij Annemiek aan. Annemiek is psychologe en we hebben haar ontmoet in haar praktijkruimte in de watergraafsmeer in Amsterdam. Een prachtige, rustige ruimte.  

Op de muur stond, op de foto achter Mireille en Annemiek, stond een mooie zin  afgedrukt. Deze zin kun je lezen bij onze powerquotes.

Annemiek stond klaar met een lekker kopje thee en we hebben een inspirerend gesprek gehad over haar aanbod en ons project de rodepaperclip.

Na het kopje thee was er het 'officiŽle'  overdrachtsmoment. Annemiek kreeg het midweekje of weekend in Bergen en wij kregen van haar het aanbod om een levensportret te maken van iemand.

Kijk voor meer uitleg over het bod onder Ruilen.


Zondag 28 Februari.

We kregen een leuke mail van Lot Westerling met het liedje over een woonboot zoals dat in de SBS6 uitzending te horen was, maar dan in zijn geheel.

Klik hier om het te horen en te zien.

Bedank LOT!!


Zondag 24 januari

Op  zondag 24 januari hebben we ons derde bod (een ruil voor aanstaande ouders), geruild met Sandra uit Bergen. Zij bood ons een midweek of een weekend in een luxe appartement in haar prachtige villa in Bergen (Noord-Holland).

Wij werden door Sandra en haar man Jan zeer hartelijk ontvangen. Sandra wil de spullen niet zelf gaan gebruiken maar wil ze ter beschikking stellen van de voedselbank in Haarlem. Een prima bestemming voor onze ruil. www.villabeaulieu.nl

De ruil werd beklonken met de rituele overdracht en foto.


Zondag 29 November

Om 11 uur belden we aan bij Esther uit Zandvoort voor onze 2e ruil. Het levenslang abonnement op tijdschrift GENOEG en alle oude nummers hebben we geruild voor een uniek (kraam)cadeau voor mensen met een baby of aankomende ouders. Kijk voor het gehele aanbod bij Ruilen.

 


Zaterdag 28 november

Op weg naar onze tweede ruil kregen wij de volgende bieidingen

opsommingsteken De ruil is een week overnachting voor twee personen (in geval van gezin meer personen) in een van onze sfeervolle kamers in auberge de chabanettes, incl. ontbijt in de Franse Auvergne, of drie dagen logies, ontbijt en diner. 

 

opsommingsteken

Een ruil voor aanstaande ouders of voor wie nieuwbakken ouders een mooi praktisch cadeau willen doen...

De ruil bestaat uit vijf onderdelen:

1.    20 uur hulp thuis voor nieuwbakken ouders, bijvoorbeeld kraamhulp, schoonmaken, boodschappen doen, verzorging, enz... Deze hulp wordt aangeboden door Esther uit Zandvoort. Zij is moeder van drie kinderen en heeft een pedagogische opleiding (SPH) en werkervaring. Zij ziet er naar uit om een gezin te helpen en te ondersteunen, ook bij complexere situaties, in een straal van 25 km rondom Haarlem.

2.    Een Mountain terrain kinderwagen 3 in 1. Een babynestje met 2 slaapzakken (een van Nomad), een maxi cosi- inzet, en een kinderbuggy. Compleet met regenhoes. In zeer goede staat.

3.    Een auto stoel.

4.    VOORGEVORMDE luiers/broekjes compleet pakket van 0 tot 2,5 jaar van het merk Teddy;  Small 8x broekje 18 x luier ,- Medium 9 x broekje 18 x luier, Large 8 x broekje 16 x luier, XLarge 7 x broekje 10 x luier, Nieuwe/volle doos wegwerp luierinleg 75 st, Zelfvouw luiers van merk Curity 9 x, Luierklem van Snappi, Strikslips 3 x, plastic luierbroekjes 3 x, extra dikke luiers maat L 13 x, inleggers 10 st.


5.    6 bananendozen vol met babykleding (jongens en meisjes, merk en non merk, hip en sommige nog nieuw), positiekleding, opstapje voor een toilet, katoenen luiers, speelgoed, drinkbekers, boekjes.

 

opsommingsteken Een laminaat viool 4/4 met steun en strijkstok.
opsommingsteken Abstracte schilderijen en een dichtbundel van Jakob Rosenbaum.

                                          


Ons Tweede bod

opsommingsteken Het aanbod is een levenslang!!!! abonnement op het tijdschrift Genoeg en alle reeds verschenen nummers 1 t/m 77. (een waar collectors item)

Genoeg is een glossy tweemaandelijks tijdschrift voor mensen die graag een wat eenvoudiger leven leiden, met minder gedoe en meer tijd voor de belangrijke dingen in het leven.

Lees in Genoeg hoe u dat kunt aanpakken, hoe anderen dat doen, en waar dat vervolgens toe kan leiden: een zinvoller, duurzamer, gelukkiger bestaan. Simplify your life!

 

Kijk voor ons huidige bod bij Ruilen.


Zondag 15 november

Wij kregen antwoord op onze mail aan Kyle mc Donald:

Hey guys, looks like you're having a great trading adventure!

One way I found people to trade with was on the barter section of craigslist.org.....make sure to chose your city!

Well, I hope you have fun making the trades, and I wish you the best of luck!

Kyle
 


Zaterdag 14 november

ER

Zaterdag 14 november wilden we onze Eerste Ruil doen. Dus stapten we in de auto, ook al goot  het van de regen, was onze dochter ziek en bleek het officiŽle ruil T-shirt nog niet bezorgd.

We reden toch naar Oss voor onze eerste ruil. Oma bleef bij dochterlief, we overlegden met Heleen van het blad Genoeg over de afwezigheid van het T-shirt en we reden wat langzamer dan we anders zouden doen i.v.m. de regen.

Om kwart over elf belden we bij Heleen aan. We kregen een zeer hartelijke ontvangst.

We hadden een erg leuk gesprek en Mireille haalde haar T-shirt tevoorschijn voor de nep ruil en we maakten fotoís.   

Daarna stapten we tevreden en geÔnspireerd weer in de auto, reden terug en zagen thuis het

T-shirt op de mat liggen en de nieuwe biedingen op het levenslange abonnement op Genoeg. Kijk bij ruilen.

Die avond bleven we lang op om de eerste aflevering van ER van dit seizoen te bekijken. Het was een ER dag!

(eerste ruil en ER )


Vrijdag 6 november

Een interview met Mireille en Lenny over de rodepaperclip.nl verscheen in het Haarlems dagblad.

Klik HIER om het artikel te lezen.


Woensdag 4 november 2009.

Op weg naar onze eerste ruil kregen wij de volgende biedingen:

opsommingsteken Alle reeds verschenen nummers van het tijdschrift Genoeg (we zijn nu bij nummer 77) plus een levenslang Genoegabonnement. Genoeg is een magazine voor mensen die meer willen doen met minder.

opsommingsteken Magnetron. Merk Galanz.

opsommingsteken 4 tompoezen
opsommingsteken Een staatslot
opsommingsteken Een gesigneerd exemplaar van het eerste boek van Eva van Baar, 'doolhof of labyrinth'.

opsommingsteken 2 hagelnieuwe gegalvaniseerde noodstopschakelaars (zo'n rode knop om een zaagmachine of iets dergelijks mee te stoppen)

opsommingsteken

Abstract schilderij van Jakob Rosenbaum (titel 'onderhuids' )

opsommingsteken Een houten Mickey mouse  (dit aanbod is vooral leuk omdat het komt van de website vannietsnaariets.nl, een vergelijkbaar initiatief )

Ons eerste bod

Een T-Shirt met een rode paperclip.

 

Kijk voor ons huidige bod bij Ruilen.


Woensdag 28 oktober 2009.

Wat is een eerste stap zetten?

Is een eerste stap zetten naar een lezing gaan waar je een verhaal hoort dat je inspireert?Is een eerste stap zetten je partner overtuigen van het idee dat je kreeg tijdens het luisteren naar het verhaal? Is een eerste stap het aanvragen van een domeinnaam? Een opzetje schrijven voor de website? Mensen gaan vertellen over je plannen?

 Of is de eerste stap de lancering van de website. In dit geval van onze website www.rodepaperclip.nl     

 In ieder geval hebben we die eerste stap gezet!

 Vanaf vandaag is de Hollandse editie van de rode paperclip een feit!

 We stuurden maandagavond naar een aantal mailadressen een persbericht en dinsdagmorgen ging ons speciaal voor deze website aangeschafte telefoonnummer voor het eerst. Het was iemand van de redactie van SBS6 Hart van Nederland en die kreeg Lenny aan de lijn.

Ze moesten nog vergaderen over de onderwerpen, maar ze belden ons terug als ze interesse voor de uitzending van morgen zouden hebben.

Lenny ging wat boodschappen doen. Ik ging ,wat aan de late kant, douchen en ik was nog maar net uitgekleed of de telefoon ging weer. Ze wilden bij ons langskomen. Vandaag rond negen uur stonden ze bij ons op de stoep.

UItzending van het item op woensdag 28 oktober om 19.00 uur.

Bekijk het filmpje via onderstaande link!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=txUD2RgFi8k 

Mijn vriendin Annick Schoon, die spontaan een bod deed toen ik haar vertelde over ons plan, komt ook. Zij mag op tv haar openingsbod doen! Vanaf haar bieding gaan we van start.

Wie biedt?

Veel beter dan zo beginnen hadden we het niet durven dromen.  

Kijk voor de biedingen tot nu toe op Ruilen.